Premieră în Vrancea: Orașul Odobești vizitat printr-un tur virtual interactiv

posted in: Stiri si Noutati | 0

Tur virtual Odobești - orașul viilor domneștiAvem plăcerea să vă prezentăm un proiect special, unic în Vrancea (poate chiar și în România): turul virtual interactiv al orașului Odobești. În această perioadă dificilă în care e nevoie să ne protejăm și să stăm în casă, Primăria Odobești a lansat acest proiect, oferind tuturor o alternativă creativă de a vizita orașul.

Bineînțeles că ideea de tur virtual nu este nouă. O parte dintre noi suntem deja familiarizați cu posibilitatea de a vizita de la distanță muzee, spații culturale sau obiective turistice. Iar prin intermediul aplicației Google Street View, multe orașe din România pot fi vizualizate online, de la distanță.

Însă nu toate tururile virtuale sunt la fel… Astăzi, mai mult ca oricând, fiecare se poate gândi la altceva când aude acest concept. Tur video, tur pe Google, tur panoramic, tur 3D imersiv, tur virtual 360 etc. – instrumente digitale de prezentare, având fiecare propriile caracteristici, beneficii, limitări și avantaje.

Experiență 360 interactivă de vizitare

Când am acceptat provocarea de a transpune digital zona centrală din Odobești, am știut că ne dorim să creăm un proiect special, adaptat specificului unui oraș. Pornind de la suprafața generoasă și de la numărul de obiective ce urmau a fi incluse, am vrut ca turul virtual să ofere mai mult decât o înșiruire de fotografii panoramice.

Am urmărit să creăm o experiență interactivă, care să combine imaginile 360 de calitate, cu elemente audio și detalii vizuale, alături de informații care să ajute vizitatorul să se transpună virtual și să descopere singur orașul. A rezultat un proiect frumos și închegat, iar factorul de noutate și unicitate constă în primul rând în experiența complexă oferită vizitatorului.

Turul virtual interactiv al orașului Odobești poate fi accesat de pe orice dispozitiv (telefon, tabletă sau calculator). Iar pentru o experiență imersivă completă, acesta poate fi vizualizat și utilizând tehnologia VR.

Ghid narativ de vizitare

Pentru câteva minute, vă invităm să vă lăsați purtați într-o zi însorită de toamnă. Experiența de explorare pornește de la imaginea orașului privit de sus. Soarele strălucește și se aude zumzetul discret al naturii. De aici, puteți admira de jur împrejur priveliștea, până în depărtare. Veți vedea marcate principalele zone și puncte de interes ale orașului Odobești: clădirile administrative, zonele de recreere, școlile, bisericile etc. Vă puteți opri oricând pentru a afla mai multe informații despre acestea.

Când doriți, puteți începe vizita orașului. Odată „ajunși pe pământ”, puteți să vă teleportați la alegere într-o anumită zonă evidențiată… Însă noi vă recomandăm să o luați pas cu pas. Intrați în Primărie, explorați Biroul Primarului și Sala de consiliu. Apoi continuați plimbarea spre Parcul Orășenesc. Acolo vă veți putea bucura de ciripitul păsărilor și de razele soarelui printre frunzele copacilor. După ce v-ați plimbat prin parc, vă puteți îndrepta spre centrul orașului.

Urmează o oprire la Casa de Cultură. Dacă alegeți să intrați – ceea ce vă recomandăm, veți putea admira expoziția „Luminile toamnei” a doamnei Virginia Georgescu Hossu. Următorul popas va fi în dreptul clădirii Administrației Publice Locale. Vizita continuă spre centrul orașului. De acolo, veți avea posibilitatea să mergeți spre Piața Agroalimentară sau spre Centrul Civic. Ajunși în mijlocul Centrului Civic, puteți admira blocurile noi și veți auzi râsetele copiilor. Spre finalul vizitei, vă invităm să intrați în Centrul de Informare Turistică – sperăm că încântați de tot ceea ce ați văzut până acum.

Pe tot parcursul călătoriei virtuale, dacă dați click pe punctele informative, aveți posibilitatea să aflați mai multe despre clădirile monument istoric sau despre proiectele importante derulate în oraș. În plus, în anumite zone, experiența de vizitare e completată de video-uri despre oraș și viața în această comunitate frumoasă. Plimbare plăcută!

Despre Odobești – orașul viilor domnești

Odobești este un oraș în județul Vrancea, din sudul Moldovei, cu o populație de aproape 9.5oo de locuitori. Este situat pe malul stâng al râului Milcov, la 10 km nord-vest de municipiul Focșani – reședința de județ,

Orașul este pozitionat pe „Drumul Vinului”, în mijlocul Podgoriei Odobești – una dintre cele mai renumite podgorii ale țării. Denumit și „orașul viilor domnești”, Odobeștiul are ca moștenire cel mai mare numar de crame și beciuri din România. Crama Beciul Domnesc, construită înca din secolul XIV, se află pe lista monumentelor din patrimoniul UNESCO. Din soiurile „Galbenă de Odobești” și „Șarbă” se produc vinurile reprezentative ale podgoriei.

 

Sursa: omnivision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *