60 de locuințe sociale din Odobești vor fi date solicitanților în luna martie

posted in: Stiri si Noutati | 0

Peste 300 de persoane solicită o locuință socială în orașul Odobești. Mai exact, până în luna ianuarie a acestui an, 314 persoane au solicitat o locuință socială. Dintre acestea, 118 persoane au dosarele complete și au primit un punctaj în funcție de criteriile stabilite pentru acordarea locuințelor, iar alte 196 de persoane au dosarele incomplete. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că majoritatea celor care nu au dosarele complete nu au putut face dovada unui loc de muncă stabil. „Sunt persoane care nu au adus la dosar adeverința de salariat și din acest motiv au fosat trecute la dosare incomplete deoarece lipsa locului de muncă este un criteriu eliminatoriu. Practic, fără a face dovada că ai un loc de muncă și un venit stabil nu poți primi locuință socială“, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

Edilul șef din Odobești a anunțat că primele 60 de unități locative vor fi distribuite pe parcursul lunii martie. „În ședința ordinară din luna ianuarie 2019, Consiliul Local Odobești a stabilit ordinea de priorități privind repartizarea locuințelor sociale. Primele 60 de unități locative se vor distribui, pe parcursul lunii martie, conform listei întocmite în baza criteriilor prin care a fost stabilit punctajul, asfel încât fiecare persoană să își poată verifica modul în care i s-a stabilit de către Comisie acest punctaj“, a arătat Daniel Nicolaș.

Primăria Odobești derulează un amplu proiect de construire de locuințe în Cartierul Sturza. Prin Programul Guvernamental sunt construite 280 unități locative, astfel: Locuințe sociale – 156 unități locative; Locuințe ANL – 60 unități locative; Locuințe pentru chiriașii evacuați și locuințe de necesitate – 64 unități locative. La acestea se adaugă și 64 de locuințe de serviciu. Astfel, se estimează ca în următorii doi ani să fie date în folosință un număr total de 344 de locuințe.

Primarul Daniel Nicolaș a reamintit că în Odobești a crescut numărul de solicitări pentru toate tipurile de locuințe, ceea ce arată că orașul a devenit unul atractiv, „fapt certificat și de creșterea populației”. „Conform recensământului din 2014, populația orașului a crescut la 9636 de locuitori, față de 6298 câți avea orașul în 2004. Politicile publice ale administrației locale odobeștene cu privire la alocarea de locuri de case pentru tineri, în baza legii 15/ 2000 și asigurarea accesului populației la infrsatructura socială și culturală, au susținut această creștere și creează premizele ca în viitorul apropiat orașul Odobești să intre în categoria orașelor cu peste zece mii de locuitori putând astfel aplica pentru accesarea fondurilor europene la un nivel superior“, a precizat primarul orașului Odobești.

          Daniel Nicolaș a arătat că această dezvoltare a orașului se datorează corelării strategiei de dezvoltare locală cu cea de dezvoltare a județului Vrancea. „Strategia de dezvoltare a orașului a fost foarte bine corealată cu strategia de dezvoltare a județului Vrancea și eforturile făcute atât de administrația județeană cât și de cea locală sunt acum răsplătite din plin. Împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, au fost stabilite o serie de priorități pentru orașul Odobești și suntem convinși că împreună vom reuși să materializăm toate proiectele noastre de viitor“, a încheiat primarul Daniel Nicolaș.

 

Sursa: Monitorul de Vrancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *