A început Festivalul Tradițional ”Toamna Odobeșteană”!

posted in: Stiri si Noutati | 0

Festivalul Tradițional ”Toamna Odobeșteană” – ediția a XIII-a  a debutat astăzi la Casa de Cultura din Odobești. La eveniment a participat, alături de primarul Daniel Nicolaș, și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a binecuvântat cu prezența sa aceste manifestări.  În cele trei zile vor avea loc diverse evenimente artistice, culturale și sportive pentru odobesteni.

“Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru că veniți de fiecare dată cu interes la activitățile noastre, pentru că participați la zilele orașului Odobești și vă promit că în mine veți găsi în permanență un partener, un om care vă stă la dispoziție pentru orice idee pe această linie. Vă mulțumesc din suflet și să dea Dumnezeu să avem o petrecere reușită dar și să ne vedem an de an la Toamna Odobeșteană. Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian care păstrează aprinsă, vie, flacăra spiritualității noastre cea care păstrează amprenta noastră de odobeșteni în acest loc și, cum ne-a obișnuit foarte bine la fiecare ediție a zilelor orașului Odobești, arhiepiscopul a fost prezent și ne-a binecuvântat cu prezența dumnealui și ne-a onorat de fiecare dată la evenimentele noastre. Vreau să-i mulțumesc încă o dată pe această cale pentru că este aproape de noi”, a declarat primarul Daniel Nicolaș.

După cuvintele de început ale primarului Daniel Nicolaș și ale Înaltpreasfințitului  Ciprian, cuvinte adresate tuturor odobeștenilor și nu numai, a urmat lansarea de carte a pictorului Vasile Pascu – ”Jurnalul vieții mele” unde au luat cuvântul Valentin Muscă și pictorița Elena Bârhală, fiica lui Vasile Pascu. Vasile Pascu s-a născut la Giurgeni, în fostul județ Tecuci, s-a format la școala de Belle Arte din Iași, la clasa pictorului Octav Băncilă. Acesta s-a implicat activ în viața religioasă și intelectuală,  fiind și membru al mișcării de rezistență spirituală împotriva comunismului. Specializat în pictură bisericească, a împodobit între 1934-1978 peste o sută de biserici din toată țara, lucrările sale fiind foarte apreciate.

Vă așteptăm în continuare să sărbătorim Toamna Odobeșteană, Ediția a XIII-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *