Al III-lea proiect ERASMUS+ la Liceul Tehnologic valorează 42.000 euro

posted in: Stiri si Noutati | 0

IMG_6801Liceul Tehnologic Odobești va demara în septembrie 2016 cel de al treilea proiect cu finanțare europeană prin programul ERASMUS+ cu titlul ”Agricultura ecologică, o alternativă viabila pentru viitorii lucrători în agricultură”, proiect de formare profesională VET, coordonat de prof. ing. Rodica Moraru. Grupul țintă al acestui proiect îl reprezintă elevii clasei a XI-a B cu domeniul de pregătire de bază –Agricultură, calificarea profesională -Lucrător în agricultură ecologică.

Proiectul constă într-un stagiu de pregătire practică timp de patru săptămâni în parteneriat cu La Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (Uniunea micilor fermieri și crescători de animale) Granada, Spania. Mobilitatea se va desfășura pe parcursul lunii martie 2017, și va contribui la oferirea unei alternative viabile pentru tinerii proveniți din lumea satelor, aceea de a practica agricultura ecologică, un domeniu cerut de piața muncii cu posibilități mari de dezvoltare la nivelul țării noastre.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competențelor tehnice generale și a competențelor cheie ale viitorilor lucrători în agricultura ecologică, în scopul facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii și se va atinge prin pregătirea practică în ferme cu un înalt grad de tehnologizare, care folosesc tehnologii de cultură în sistem ecologic.

La finalul stagiului de pregătire practică, elevii participanți vor primi certificate Europass recunoscute în Uniunea Europeană, care le vor spori șansele de angajare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *