Ambasadorul TRAIAN HRISTEA revine la Odobești

posted in: Stiri si Noutati | 0

Carte ambasadorCasa de Cultură din Odobești vă invită miercuri, 3 februarie 2016, la intâlnirea cu Excelența sa, ambasadorul Traian Laurențiu Hristea. Născut într-o familie de învățători din Orașul viilor domnești, tânărul odobeștean a urmat pașii diplomaților Duiliu Zamfirescu și Marin Buhoară, parcurgând toate treptele până la aceea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina între 2005-2010.

Datorită expertizei pe spațiul geo-politic din Asia Centrală și Caucazul de Sud, în 2011 a fost numit Înalt Reprezentant al Uniunii Europene în Armenia, iar din 2015 se află într-o misiune similară în Kazahstan. Cu ocazia evenimentului va fi lansată la Odobești lucrarea ”Diplomația României la OSCE. Promovarea securității cuprinzătoare în Asia Centrală și Caucazul de Sud”, semnată de Excelența Sa, o cercetare atentă a prezenței diplomatice românești în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa. Volumul va fi prezentat de Prof. Univ. Dr Viorica Moisuc și Ambasador Paraschiva Bădescu.

Pentru că ne aflăm în anul când România a intrat în Primul Război Mondial, va fi prezentată și lucrarea ”Cugetare și faptă germană. Zece lecții făcute la Iași în 1917” (Iași, 2015), semnată de Nicolae Iorga, volum reeditat cu un Cuvânt înainte de prof. Viorica Moisuc. Lucrarea ambasadorului Traian Laurențiu Hristea este o pledoarie pentru diplomația românească și o dovadă că România a reintrat în elita diplomației europene prin noua generație de profesioniști, printre care l-a loc de frunte se situează odobeșteanul Traian Laurențiu Hristea. Evenimentul se va desfășura la Sala de lectură ”Dumitru Pricop” a Bibliotecii Publice și va începe la ora 12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *