Campanie de sterilizare gratuită a câinilor

posted in: Stiri si Noutati | 4

cainiProprietarii de câini din Focșani, Odobești și localitățile limitrofe care vor să își sterilizeze animalele, o pot face gratuit în cadrul unei acțiuni care va avea loc la mijlocul lunii mai. Acțiunea este organizată de un grup de iubitori de animale, care au hotărât să se implice și să salveze cât mai multe animale părăsite. Una dintre soluții este sterilizarea, în special a câinilor comunitari.
Silvia Radu, unul dintre voluntarii care au organizat acțiunea, ne-a spus că sterilizările vor fi efectuate de o echipă profesionistă de medici veterinari ai fundației Romania Animal Rescue Inc. Campania de sterilizări gratuite va avea loc în perioada 12-13 mai, la Odobești. Proprietarii de animale pot fac rezervări apelând la numerele de telefon 0754.473.720 și 0737.658.663. Celor care vor să vină cu animalele, echipa de medici le recomandă să nu hrănească animăluțele cu 12 ore înainte de sterilizare.

Voluntarii vor să colecteze cât mai mulți câini fără stăpân pe care să îi aducă la sterilizare. „Am hotărât să organizăm această acțiune pentru că situația este foarte gravă la Odobești, unde foarte mulți puiuți sunt aduși, probabil din localitățile limitrofe, și părăsiți. Am mai organizat o asemenea acțiune în luna noiembrie a anului trecut și putem spune că a fost un succes. Am avut 80 de căței și 20 de pisici, adică exact ținta pe care ne-am propus-o“, ne-a spus Silvia Radu. Aceasta a precizat că voluntarii care s-au implicat în aceste acțiuni de sterilizare pregătesc și înființarea unei asociații, care să se implice mai mult în astfel de acțiuni, inclusiv prin asigurarea unui adăpost pentru câinii fără stăpân.

Sursa: Monitorul de Vrancea

4 Responses

 1. Vali

  S-au inmultit si in Focsani si in celelalte localitati . Cand o sa vina si vremea sa-i adunati dracului odata de pe strazi ? Sar la batrani si la copii din parcuri .

 2. as. medicala la ambulanta Odobesti

  buna , am citit si eu intamplator de aceasta campanie si as avea o rugaminte la d-vs. sa veniti si la noi in curtea fostului spital Odobesti unde avem si noi microstatia AMBULANTA ODOBESTI sa ne ajutati sa sterilizam catelusa noastra ,,FETITA,, o catelusa credincioasa , am crescut-o de mica si ne e foarte draga dar e foarteeeeeeeeee ,, productiva,, fata cate 6-8 cateti , chiar si acum are 2 luni de cand a fatat si are 8 catelusi …. am vrut sa o ducem la sterilizat dar n-o putem prinde…abia am reusit sa-i punem picatura contra puricilor\capusilor .

  • Daniel

   Buna ziua!
   Pe afis sunt doua numere de telefon. Va rog sa apelati unul dintre ele pentru a obtine informatii si pentru a va programa.
   Va multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *