Cea de a patra etapă Naţională de EnduroCross s-a ţinut pentru prima dată în Vrancea, la marginea oraşului Odobeşti

posted in: Stiri si Noutati | 0

Anul Centenarului, vrâncenii au primit un dar pe măsură. Cei care iubesc sportul “dur” s-au întâlnit cu campionii României la cea de-a patra Etapă Naţională de Enduro-Cross, care s-a desfăşurat la Odobeşti. Iar iubitorii acestui sport au avut parte de adrenalină şi suspans, de la început şi până când ultimul concurent a trecut linia de sosire.

Cea de a patra etapă Naţională de EnduroCross s-a ţinut pentru prima dată în Vrancea, la marginea oraşului Odobeşti. Pe un teren special amenajat, fără păduri, aşa cum sunt obişnuiţi concurenţii la astfel de concursuri. Au venit campioni din toată ţara, dar si aspiranţi la un loc pe podium.

Sebastian Bodea este campion de cinci ani consecutiv la EnduroCross. A venit din Timişoara şi a condus opt ore cu o seară în urmă, ca să fie prezent astăzi la concurs.

Sebastian Bodea: Cu două zile înainte trebuie să te pregăteşti, dacă te pregăteşti nu poţi să lucrezi, să faci bani, că toţi avem familii, avem şi alte chestii de făcut şi atunci trebuie să tăiem câte puţin din fiecare, ca să putem să ne facem şi pasiunile.

Şi acestea nu sunt singurele detalii la care trebuie să se gândească sportivii. Strategiile ocupă şi ele un loc destul de important în câştigarea cupei. Cătălin Mocuţa este din Arad şi are deja 3 campionate naţionale câştigate la ATV, categoria profesionistă.

Cătălin Mocuţa, campion national atv: Strategiile de cursă şi le face fiecare, nu le dezvăluim decât la final, când depănăm amintirile. În momentul în care s-a terminat cursa, noi vom sta toţi grămadă “bă, cum a fost acolo, acolo?” Tehnici de abordare, tehnici de trecere a obstacolelor fiecare le ţine pentur el, fiindcă e un mic secret al cursei.

Din cadrul evenimentului nu au lipsit nici viitorii mari campioni.

Daniel Nicolas, primarul oraşului Odobeşti: Sunt pregătite toate ingredientele necesare: pista de concurs, agenţi economici, ambulanţă, jandarmi, firme de pază. Să ne întâlnim la start, să spargem şampania şi să ne bucurăm de această ediţie frumoasă.

Lungimea traseului a fost de 7 kilometri pentru ATV şi squad-uri. Şi 10 kilometri pentru clasa moto. Întrecerea a fost una destul de dificilă, însă experienţa şi-a spus cuvântul la final. Primul loc a fost ocupat la ATV de Cătălin Mocuţa, la Squad de Sebastian Bodea şi la Sectiunea Moto de către Andrei Boţoacă, care şi-a văzut visul cu ochii.

In Anul Centenarului, vrancenii au primit un dar pe masura. Cei care iubesc sportul „dur”, s-au intilnit cu campionii Romaniei la cea de-a 4-a Etapă Natională de Enduro-Cross „Cupa Viilor Domnesti”, gazduită de orasul Odobesti.

 

VIDEO la adresa https://observator.tv/sport/cea-de-a-patra-etapa-nationala-de-endurocross-sa-tinut-in-vrancea-270212.html

 

Sursa: Observator TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *