Centru de sănătate la Odobești

posted in: Stiri si Noutati | 0

spital odobesti    O modificare a structurii organizatorice face referire la înfiinţarea unui centru de sănătate multifuncţional în Odobești. „Pentru a veni în sprijinul populaţiei din localitatea Odobeşti, împreună cu autorităţile administraţiei publice locale, a fost propusă înfiinţarea unui centru de sănătate multifuncţională, în această localitate”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.
    În centrul multifuncțional de la Odobești vor funcționa cabinete de pediatrie, medicină internă, obstetrică-ginecologie și un punct de recoltare a analizelor medicale. Centrul de sănătate multifuncțional de la Odobești va fi realizat în locul fostului spital din localitate. Reamintim că autorităţile din Odobeşti au transferat către Spitalul Judeţean, în 2013, spaţiile în care a funcţionat spitalul din localitate, în  condiţiile în care unitatea a fost închisă la 1 aprilie 2011 de guvernul pedelist.

Secția de Psihiatrie ar putea fi mutată

    Reprezentanții Ministerului Sănătății au aprobat și mutarea Secției de Psihiatrie într-un spațiu al fostului Spital din Odobești, având în vedere că imobilul în care funcționează acum nu arată tocmai bine. „Totodată, deoarece în prezent secţia psihiatrie funcţionează într-o clădire cu grad de uzură ridicat, cu spaţii improprii şi condiţii igienico-sanitare, s-a propus o soluţie de mutare a acestei secţii într-o clădire reabilitată a fostului spital orăşenesc Odobeşti, după igienizarea spaţiilor, pentru că atât pacienţii cât şi personalul să îşi desfăşoare activitatea în condiţii mult îmbunătăţite (s-a ţinut cont de distanţa relativ mică între cele două localităţi)”, se mai arată în răspunsul oferit de Biroul de Presă al MS. Potrivit unor surse, conducerea Spitalului Județean nu mai dorește să facă această mutare, din cauza lipsei de medici, dar și a refuzului cadrelor medicale din secție de a face naveta.
    Toate aceste modificări au fost propuse de conducerea Spitalului Județean pentru eficientizarea actului medical, dar și pentru creșterea finanțării. Propunerile de modificare a structurii au avut avizul Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *