Centrul de Sănătate Multifuncţional din Odobești va fi inaugurat mâine

posted in: Stiri si Noutati | 2

Spital FB copy1Un eveniment important va avea loc mâine, 26 iunie, în Odobești: inaugurarea Centrului de Sănătate Multifuncțional. La ora 12.00, în prezența autorităților locale și județene va fi tăiată panglica ce marchează redeschiderea Spitalului Orășenesc din Odobești. Primarul Daniel Nicolaș îi invită pe toți locuitorii orașului să participe la acest eveniment important pentru comunitate, prin care se va redeschide un Centru de Sănătate vital pentru odobeșteni.

În Spital vor funcționa cabinete de pediatrie, medicină internă, obstetrică-ginecologie și un punct de recoltare a analizelor medicale. Centrul este amplasat în clădirea fostului Spital Orășenesc Odobești, care a fost reabilitat, modernizat și dotat și este gata să primească pacienții din orașul dintre vii și din localitățile învecinate, de la începutul lunii iulie.

După aproximativ doi ani de la închiderea de către foştii guvernanţi pedelişti, timp în care a stat în conservare, spitalul din Odobeşti va fi redeschis.

Autorităţile din Odobeşti au transferat în 2013 spaţiile în care a funcţionat unitatea spitalicească Spitalului Judeţean, în condiţiile în care unitatea a fost închisă la 1 aprilie 2011. Salariaţii spitalului, o echipă formată în zeci de ani de activitate, au fost nevoiţi să-şi caute de muncă la alte unităţi, cei mai mulţi fiind transferaţi la Spitalul Judeţean. Anual, în unitatea de la Odobeşti erau rezolvate aproape 4.000 de cazuri, care provin din oraş şi din localităţile învecinate, pe o rază de aproximativ 20 de kilometri. Deşi, de la închiderea spitalului, autorităţile locale din Odobeşti au primit numeroase oferte de la spitalele din judeţ pentru preluarea aparaturii moderne, de fiecare dată au fost refuzate vehement. Primarul Daniel Nicolaş a făcut numeroase demersuri pentru redeschiderea unităţii medicale și în final a reușit.

2 Responses

  1. vasile

    BRAVO….doar atat putem spune…..nu cred ca maisunt cuvinte,ca ar fi de prisos

  2. Ionuț Marian Jidovin

    Felicitari.. Vedeti ca se poate construi nu numai demola și închide..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *