Cinematograful din Odobești va fi reabilitat și modernizat

posted in: Stiri si Noutati | 0

Primăria Odobești intenționează să reabiliteze și să modernizeze cinematograful din localitate. În acest sens, autoritățile locale au realizat proiectul „Modernizarea, reabilitarea și dotarea așezământului cultural Cinematograf + Biblioteca orășenească“, proiect ce a fost depus pentru finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI). În acest moment, Primăria Odobești a scos la licitație serviciile de proiectare privind obiectivul amintit. Prin realizarea acestui proiect se urmărește realizarea unor activități cultural-artistice și de educație permanentă, prin reabilitarea, modernizarea spațiilor interioare, dotarea necesară pentru astfel de evenimente culturale, după cum se arată în fișa de date a proiectului. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare este de peste 53 de mii de lei, iar termenul maxim acceptat pentru proiectare este de 2 luni. Practic, prin acest proiect vor fi reabilitate Casa de Cultură „Ana Georgescu”,  sala de cinematograf și biblioteca.

Clădirea este formată din două corpuri, iar interiorul este compartimentat în sală de spectacole, bibliotecă, sală de lectură, studio de înregistrări, birouri, sală de așteptare, holuri și grupuri sanitare. Clădirea este prevăzută cu instalații interioare de încălzire, centrală termică. De asemenea, clădirea este prevăzută cu instalații sanitare, sistem de iluminat, instalații electrice, etc. Tot ceea ce înseamnă instalații, acoperiș, șarpante, pereți, etc, vor fi reabilitate sau schimbate în cadrul acestui proiect. Valoarea totală a investiției, care este eșalonată pe doi ani, este de aproximativ 500 de mii de euro, plus TVA. Termenul de execuție al lucrărilor este de 24 de luni.

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că acest proiect devine realitate ca urmare a sprijinului acordat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan„Reconstituim o clădire monument istoric ce reprezintă parte din istoria și identitatea noastră, a orașului Odobești. Prin demersuri făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, s-a reușit includerea la finanțare a proiectului «Modernizarea, reabilitarea și dotarea așezământului cultural Cinematograf+Biblioteca orășenească» și a fost emis ordinul ministrului pentru includerea în programul de finanțare al CNI. Acest proiect face parte dintr-o serie amplă de proiecte cuprinse în strategia de dezvoltare a orașului, strategie ce a fost creionată de administrația locală împreuna cu administrația județeană pentru o dezvoltare coerentă a orașului Odobești. Toate proiectele noastre sunt incluse în strategia județeană de dezvoltare a județului Vrancea. Împreună cu președintele Marian Oprișan vom reuși să ducem la bun sfârșit toate proiectele pe care le-am promis cetățenilor orașului“, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *