VIDEO: Clădirile unei foste ferme s-au făcut SCRUM

posted in: Stiri si Noutati | 0

Clădirile unei foste ferme din Odobești, ce ar aparține acum unei persoane fizice din București, s-au făcut scrum în urma unui incendiu izbucnit ieri dimineață, în jurul orei 8.00. Imediat ce s-a dat alarma, către locul incendiului au plecat voluntarii de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la Odobești și Jariștea și două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu nouă subofițeri.
Când au ajuns acolo, aceștia au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață mai mare de 400 metri pătrați. „În jurul orei 08.10, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112 a anunțat producerea unui incendiu în orașul Odobești, la clădirile unei foste ferme, care aparțin acum unei persoane fizice. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și 9 subofițeri. Ajunși la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați la o clădire cu acoperiș din lemn și învelitoare din plăci de azbociment și la o anexă pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. Pompierii au intervenit în cooperare cu Serviciile Voluntare ale localităților Odobești și Jariștea”, ne-a precizat plutonier adjutant Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

9incendiu odobesti DOAR PT NET DA_1

Cauza probabilă: un foc lăsat nesupravegheat

Doi soți din Vaslui, care au fost lăsați să aibă grijă de proprietate, susțin că focul a fost pus intenționat. Ei spun că au primit amenințări, precum că via va fi incendiată, dar și că sunt hărțuiți. Oamenii afirmă că au adus la cunoștiința polițiștilor situația, dar nu s-ar fi făcut nimic. „Au fost persoane care ne-au  amenințat că ne dau afară, că ne taie via cu tot cu struguri. Ne-au tăiat 200 de butuci. De o lună de zile sunt hărțuită și nu s-a făcut nimic. Noi stăm aici de 15 ani, avem grijă. Aici s-a pus focul. Aseară ne-au spart geamurile, ne-au dat drumul la animale. S-au tăiat și firele de la camera de luat vederi. Am depus plângeri, dar degeaba. Îi dau hoțul și îi spun cine este și poliția nu face nimic”, au declarat bărbatul și femeia. Oamenii legii spun că nu au primit nicio sesizare până acum cu privire la aspectele relatate presei de către familia care are grijă de ferma arsă.
Deși cele două persoane susțin că focul a fost pus intenționat, în urma primelor verificări a rezultat că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis în spații deschise. Mai exact, s-a făcut un foc lângă clădiri și a fost lăsat nesupravegheat. Verificările vor continua în acest caz.

Sursa: Monitorul de Vrancea

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *