COD PORTOCALIU in Odobesti! Ce trebuie sa faci?

posted in: Stiri si Noutati | 0

Odobeștiul se află în perioada 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 sub cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.
Primăria Odobești este alături de dumneavoastră prin instituirea serviciului de permanență la sediul primăriei cu personal instruit pe toată perioada de valabilitate a avertizării. În caz de urgență puteți apela numerele de telefon: 0751.037121, 0751.037122, 0237.675224 pentru a ne semnala orice problemă apărută.
Se recomandă să mâncați regulat și să beți lichide, dar evitați fumatul, cofeina și alcoolul. Fiți atenți la semnele de îngheț. Acestea includ pierderea simțurilor și culoarea albă a vârfurilor degetelor de la mâini, de la picioare, urechilor și nasului. Dacă observați astfel de simptome, solicitați ajutor medical. Evitați deplasările în spații deschise și expunerea la frig, mai ales anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici.
În cazul în care deplasarea este absolut necesară se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă, care să asigure protecția împotriva vântului iar încălțămintea să fie confecționată din materiale adecvate, călduroasă, să nu fie strâmtă sau udă.
Protejarea extremităților și a feței este esențială în prevenirea apariției degerăturilor. Se vor folosi căciuli, fulare, șosete de lână, mănuși îmblănite.
Nu lăsați copii prea mult timp afară, la joacă, în zăpadă, la săniuș sau să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate.
Încălziți corespunzător locuințele, supravegheați sursele de încălzire și evitați instalațiile improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon sau izbucnirea unor incendii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *