Cros, desene pe asfalt și premii de Ziua Copilului

posted in: Stiri si Noutati | 0

IMG_3120Ziua Copilului a fost sărbătorită sâmbătă la Odobești, în avans, cu multă bucurie și entuziasm. Sute de copii de toate vârstele au luat cu asalt centrul orașului pentru câteva ore, sub atenta supraveghere a părinților, și au fost implicați în fel și fel de activități și jocuri antrenante. Centrul orașului a fost închis circulației rutiere pe o distanță de circa 500 de metri, pentru ca cei mici să nu fie deranjați de nimic.

Prima activitate a zilei a fost Crosul Copiilor – Olympic Day, în care s-au înscris aproximativ 300 copii și tineri pe categorii de vârstă, dar și adulți. Ineditul concursului a fost dat de faptul că la cros s-a întâlnit cel mai mic concurent îm vârstă de 5 ani cu un senior de 80 de ani. Ambii au terminat cursa și au primit diplome de participare și tricouri Olympic Day. Diplome de participare au primit toți copiii pentru că toți au fost câștigători, iar locurile I, II și III au primit diplome și medalii din partea organizatorilor. În acest mod, s-a încurajat mișcarea în aer liber și nu competiția.

„Crosul Ziua Olimpica se organizează în fiecare an în altă localitatea. De această dată a fost la Odobești și s-a suprapus cu Crosul Copiilor, astfel că a ieșit ceva deosebit. Sunt foarte mulțumit de implicarea comunității locale, a Casei de Cultură, dar și de numărul de participanți. Am avut alergători între 5 și 80 de ani și asta ne dă încredere că ne-am atins scopul“, ne-a declarat Cătălin Pionescu, directorul Academiei Olimpice din România. El a promis că va mai ajunge în Odobești, însă cu alte competiții sportive și a ținut să-i mulțumească primarului Daniel Nicolaș pentru dragostea de sport pe care a manifestat-o și de această dată. Totodată, Pionescu l-a amintit și pe Sergiu Crăciun, secretarul Academiei Olimpice, care și-a dat tot interesul ca evenimentul să fie unul de marcă.

În centrul orașului a avut loc și o cursă demonstrativă cu cartul.

Prichindeii odobeștenilor au primit cretă colorată pentru a acoperi asfaltul din centrul orașului cu desene și nu s-au lăsat până ce nu au fost mulțumiți de opera lor. Fiecare copil a desenat pe șosea ba un soare, ba un șotron, ori a scris un mesaj sau pur și simplu a scris „La mulți ani!“. Asta le-a urat copiilor și primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș care a fost în mijlocul lor pe tot parcursul zilei.

„Viitorul de mâine începe astăzi, viitorul de mâine începe cu voi, pentru că voi sunteți ceea ce este mai important în viața noastră, voi sunteți tot ceea ce este mai important în viața unui părinte, în viața oricărei comunități. De voi depinde ceea ce se va întâmpla în orașul nostru de mâine încolo, pentru că voi sunteți cei care vor prelua ștafeta. Așa cum avem aici lângă noi flacăra olimpică, voi veți prelua flacăra de dezvoltare a orașului Odobești. Vă mulțumesc pentru că sunteți astăzi aici, vă urez «La mulți ani!» de Ziua Copilului. Vreau să premiem cei mai buni copii care au câștigat astăzi concursurile noastre, însă pentru mine toți sunteți învingători, toți sunteți campionii mei pentru că toți ați participat!“, a spus primarul Daniel Nicolaș.

Ziua Copiilor s-a încheiat cu o altă mică supriză dulce pentru cei mici, care au primit bomboane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *