Elevi din Franța și Spania în vizită la Liceul Tehnologic

posted in: Stiri si Noutati | 0

IMG_7377Liceul Tehnologic din Odobești a primit ieri vizita tinerilor din Franța și Spania care fac parte din proiectul „L’Europe des Religions“. Parteneriatul strategic se derulează prin Programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport, Erasmus+. Astfel, pe parcursul a opt zile, în perioada 23-30 iunie, cei 14 elevi și 4 profesori vor participa la activități precum excursii la diverse obiective turistice, pictură de icoane pe sticlă și asistența la ore.

Obictivele specifice ale proiectului sunt date de nevoia de conștientizare a elevilor privind diversitatea cultural-religioasă dintre țări, dobândirea de cunoștințe despre credințele și ritualurile diverselor religii, descoperirea „din interior“ a lăcașurilor de cult ale fiecărei religii, de lucrul în echipă și practicarea limbii engleze oral și scris.

Rezultatele așteptate în cadrul proiectului în valoare de 40.425 de euro sunt date de realizarea de eseuri, fotografii, filme și interviuri. Totodată, elevii vor realiza și o carte numerică în care să fie enumerate toate activitățile efectuate, afișe tematice și vor construi un colț „Erasmus“.

Profesorul coordonator din România, Narciza Marin ne-a precizat faptul că proiectul „L’Europe des Religions“ se realizează în colaborare cu alte cinci țări din UE precum Spania, Italia, Suedia, Turcia și Franța care este și coordonatorul proiectului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *