Centrul de Sănătate Multifuncţional Odobeşti, inaugurat la 1 iulie

posted in: Stiri si Noutati | 0

11401534_439530389551252_8197586243180765756_nLocuitorii orașului Odobești, dar și cei din localitățile învecinate vor putea beneficia, în scrut timp, de serviciile medicale ale angajaților Centrului de Sănătate Multifuncțional. Conducerea Spitalului Județean de Urgență speră ca începând cu data de 1 iulie, acest centru, care funcționează în incinta fostului spital din Odobești, să fie deschis. În prezent, se lucrează intensiv la amenajarea interioară și exterioară a centrului, dar și la utilarea camerelor. „Acum se lucrează la centru. Zi de zi avem echipe de muncitori acolo. Totul e făcut la standarde stabilite de lege. Sper ca  începând cu 1 iulie, populația să beneficieze de serviciile medicale ale Centrului de Sănătate Multifuncțional din Odobeşti”, ne-a declarat Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani.
Acest centru se va deschide grație demersurilor făcute de managerul Mândrilă către Ministerul Sănătății, care a aprobat deschiderea unui centru de sănătate multifuncţional la Odobești, unde vor fi acordate consultaţii în specialităţile interne, pediatrie şi obstetrică-ginecologie. Locuitorii orașului și din localitățile învecinate au nevoie de astfel de servicii, după ce unitatea medicală din Odobești a fost desființată de Guvernul Boc.
Prin înființarea acestui centru, s-a modificat şi structura organizatorică a Spitalului Focşani, modificare solicitată de managerul Constantin Mândrilă. „De asemenea, pentru a veni în sprijinul populaţiei din localitatea Odobeşti, împreună cu autorităţile administraţiei publice locale, a fost propusă înfiinţarea unui centru de sănătate multifuncţională în această localitate”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății în luna aprilie. În centrul multifuncțional de la Odobești vor funcționa cabinete de pediatrie, medicină internă, obstetrică-ginecologie și un punct de recoltare a analizelor medicale.
Reamintim că autorităţile din Odobeşti au transferat către Spitalul Judeţean, în 2013, spaţiile în care a funcţionat spitalul din localitate, în condiţiile în care unitatea a fost închisă la 1 aprilie 2011.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *