GALERIE FOTO: Odobeștiul se va înfrăți cu Negotino (Macedonia)

posted in: Stiri si Noutati | 0

IMG_5169La fel s-a întâmplat și cu Panciu care s-a înfrățit cu Demir Kapija, iar Focșaniul cu localitatea Kavadarci. Primarii tuturor celor trei localități din Macedonia au fost azi la Odobești pentru a cunoaște mai bine zona, dar și pentru a stabili relațiile de prietenie ce se vor lega ulterior.

„Orașul Odobești se află în cea mai mare zonă viticolă ca întindere. De asemenea, Odobeștiul este un oraș vechi atestat documentar ca localitate pe la anul 1626, iar ca oraș la 1821. Avem în zonă unități de procesare mai mici sau mai mari. Avem o secție a Vincon Vrancea pe care o să o și vizităm“, le-a spus viceprimarul Florin Vetrescu invitaților. El a mai precizat ca în oraș, în ultimii ani s-a reușit efectuarea unor investiții atât cu fonduri europene cât și cu fonduri proprii.

„Localitatea Negotino are 20.000 de locuitori care se ocupă preponderent cu creșterea viței de vie. Nu există casă care să nu aibă teren cu viță de vie. În paralel s-a dezvoltat și producția de vin. Avem o vinărie care are o capacitate de 30 de milioane de litri și alte vinării mai mici. Suntem pregătiți să avem o colaborare foarte bună cu toate cele trei localități prezente, dar vrem în special cu Odobeștiul să păstrăm o relație caldă și permanentă“, a spus Vancho Apostolov, primarul din Negotino, Macedonia.

Imediat după întâlnirea oficială de la sediul Primăriei Odobești, delegația a mers la secția Vincon Vrancea unde invitații au vizitat locația și au participat la o degustare de vinuri.

Programul încărcat nu le-a permis și alte activități în Odobești și asta pentru că erau așteptați la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia“ din Focșani unde au fost semnate memorandumurile dintre cele șase localități, trei din Vrancea și trei din Macedonia. Astfel, Odobești a semnat memorandumul de înfrățire cu Negotino, Focșani cu Kavadarci și Panciu cu Demir Kapija.

„Doresc să vă transmit un călduros bun venit din partea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care vă așteaptă întotdeauna cu plăcere. Vă dorim mult succes în activitățile viitoare și îi felicit și pe colegii primari din Focșani, Odobești și Panciu pentru că au realizat aceste memorandumuri“, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *