GALERIE FOTO: Străzi asfaltate pentru prima dată în istoria orașului Odobești

posted in: Stiri si Noutati | 0

9odobestiAutorităţile locale din Odobeşti au demarat lucrările de asfaltare a mai multor străzi din oraș. La sfârșitul săptămânii trecute au fost asfaltate străzile Podgoriei, pe tronsonul cuprins între str Beciul Domnesc și str.Câmpului, dar și primul tronson din strada Cazacli. ,,Primul tronson din str. Cazacli a fost asfaltat în premieră în istoria orașului. Visul devenit realitate!“, au scris pe facebook oficialii Primăriei Odobești. În urmă cu o săptămână a fost asfaltată strada Smârdan. De remarcat că toate cele trei străzi enumerate mai sus fac parte din grupul de 15 străzi care sunt prinse în proiectul derulat de Primărie, denumit „Reabilitare Infrastructură Stradală Oraș Odobești – Județul Vrancea“. Este vorba de străzi de categoria a III-a, cu două benzi de circulație pe o fundație din pavaj de bolovani, iar trotuarele parțial amenajate cu îmbrăcăminte din mixtură asfaltică sau din beton de ciment sunt degradate.
Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaş a precizat că cel care l-a sprijinit în acţiunea de reluare a lucrărilor de asfaltare a străzilor din Odobești este președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. „Urmare a alocărilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală continuăm lucrările de asfaltare pe strada Smârdan. Vom continua cu străzile Nicolae Ioniță, Crinului și Șt. O. Iosif. In cea de-a doua etapă de lucrări va fi consolidat carosabilul pe străzile Cazaclii, Ciprian Porumbescu, Măgura și Muncii urmând ca în perioada imediat următoare să turnăm covor asfaltic pe străzile Podgoriei, 1 Mai, Calea Ivăncești, Câmpului și Meteor. Ca de fiecare dată doresc să mulțumesc președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru susținerea proiectelor noastre și pentru ajutorul pe care ni-l dă prin finanțarea acestora de către Guvernul Victor Ponta“, a spus Daniel Nicolaș.
Prin reabilitarea și modernizarea acestor străzi se asigură fluidizarea traficului prin dezvoltarea infrastructurii locale, reabilitarea mediului urban și sporirea calității vieții în orașul Odobești. De asemenea, prin modernizarea străzilor se realizează sprijinirea activităților sociale, economice, comerciale prin accesul direct la acestea și modernizarea infrastructurii locale de transport.

 

 

 

Sursa: Monitorul de Vrancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *