La multi ani 2019!

posted in: Uncategorized | 0

Dragii mei Odobesteni,

Noul an se asterne inaintea noastra, este un prilej de bucurie şi, totodată, de reflecţie la perioada pe care am traversat-o împreună. Vreau să vă mulţumesc, în primul rând, pentru felul în care aţi ştiut să rămâneţi uniti, dovedind că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment.

Anul Centenar, care tocmai se incheie a fost despre libertate, despre cum se poate împlini un ideal, dacă toate energiile unei națiuni sunt puse în slujba unui țel comun. Semnificația acestui an trebuie sa ne fie permanent o sursă de inspirație pentru un oras prosper, demn și unit în jurul unor valori consacrate.

Orasul nostru are sansa prosperitatii daca avem forta si curajul sa luam deciziile corecte in interesul superior al generatiilor viitoare. Am trecut un an cu realizări fără precedent, am reusit sa depunem si sa castigam un numar record de proiecte prin Programul Operational Regional si prin Programul National de Dezvoltare Locala, urmand sa construim un Observator Astronomic, un Planetariu, gradinite si cresa, extinderea liceului Teoretic, crearea unor zone de parcuri cu facilitati recreative, modernizarea si extinderea sistemului de iluminat si a transportului public, crearea si dotarea bazei de practica pentru Liceul Agricol Odobesti, modernizarea si dotarea Palatului Copiilor, toate pentru creșterea calității vieții în orașul nostru.

Dincolo de toate acestea, rămân faptele. Odobestiul a facut paşi înainte şi vă asigur că în 2019 va grăbi pasul. În 2018 odobestenii au trăit mai bine ca în 2017, iar în 2019 vor trăi mai bine ca în 2018. Aceasta este grija şi obligaţia mea. Ii încurajez pe odobesteni pe aceasta cale sa aiba incredere in forta, creativitatea si determinarea noastra, să priveasca cu optimism spre viitor. Anul care se apropie sa il incepem cu speranta, iar anul care se incheie sa ni-l amintim cu intelepciune. La inceputul drumului in noul an, le urez tuturor odobestenilor sa aiba incredere in puterile lor si le spun astăzi, că împreună vom clădi acest loc în care ne vom bucura să trăim, si din care nu vom fi tentați să plecăm, oricât de greu ar fi, oricât de mult timp ar dura și mai ales oricâte sacrificii ar fi necesare. Vom întări aici in Odobesti, ceea ce este de construit, cu viziune, cu calm și răbdare, vom intari încrederea în instituții, in valorile democratice, tradițiile, toleranța și respectul pentru muncă și educatie.

Va chem pe toti sa lucram pentru un Odobesti unit in jurul unui ideal comun. Vă adresez gândurile mele cele mai bune, însoţite de calde urări de sănătate, prosperitate şi bucurie alături de cei dragi. Fie ca anul 2019 sa fie anul solidaritatii intre odobesteni, anul in care Odobestiul va prospera, anul in care sa uitam tot ceea ce ne dezbina si sa adunam tot ceea ce ne uneste. Noul an sa va aduca belsug in casele dumneavoastra si bunatate in inimi, iar timpul daruit de Dumnezeu in aceasta viata, sa fie pentru toti „calea spre fapta cea buna!“. La mulți ani binecuvantati, dragi mei odobesteni! La multi ani Odobesti! La mulți ani, România!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *