La multi ani Tricolorului nostru!

posted in: Stiri si Noutati | 0

        Drapelul tricolor romanesc este alaturi de stema, sigiliu si imn un simbol national, care i-a insufletit pe romani in momente grele de lupta dar si de bucurie  si este sarbatorit in fiecare an pe data de 26 iunie. Data a fost aleasa in amintirea zilei cand, in timpul Revolutiei de la 1848 tricolorul rosu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al natiunii romane. El are o tradiţie populară şi creştină precum şi una revoluţionară.

Reunirea celor trei culori ale drapelului românesc- roşu, galben şi albastru, are adânci semnificaţii istorice, exprimând continuitatea poporului român, legăturile permanente între românii de pe ambele versante ale Carpaţilor, idealurile de unitate şi independenţă care au ghidat neamul românesc de-a lungul întregii sale existenţe.

Cele 3 culori au următoarele semnificaţii:

Roşu– sangele inaintasilor nostri varsat pe pamantul romanesc de-a lungul veacurilor, simbol al măririi, bravurii, îndrăznelii şi generozităţii, puterii de viaţă şi energiei strămoşeşti. El indeamna ca dragostea fata de neam si de tara sa fie la fel de aprinsa ca focul rosului din steag.

Galben– Grandoarea tarii, prestigiul si virtutea, simbol al forţei, bogăţiei şi purităţii, precum şi al holdelor aurii de grâu din timpul verii.

Albastru– reprezintă aerul, cel mai nobil element după foc şi simbolizează blândeţea, frumuseţea nobleţea şi buna credinţă. credinta si puterea cu care suntem legati de pamantul patriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *