Lansarea volumului de amintiri ”Câinind printr-o viaţă de pât”

posted in: Stiri si Noutati | 0

Afis Lansare Carte Nicolae MaziluCasa de Cultură ”C. C. Giurescu” din Odobeşti organizează miercuri 10 iunie a.c., lansarea volumului de amintiri ”Câinind printr-o viaţă de pât” (Iaşi, 2013), semnat de Prof. Univ. Dr. Nicolae MAZILU. Autorul face parte dintr-o familie care a marcat istoria fostului judeţ Râmnicu-Sărat, o adevărată saga autohtonă care a influenţat viaţa socială, culturală, politică şi economică a Munteniei şi, după Unirea de la 1859, a României.

Nicolae Mazilu s-a născut în comuna Vârteşcoiu, a copilărit în satele de pe malul drept al Milcovului, iar în 1965 a absolvit Şcoala Medie din Odobeşti. A urmat Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti şi, după un pasaj ca profesor la Şcoala din Văsui – Vrâncioaia, în 1977 a intrat la Institutul de Cercetări Nucleare din Piteşti, de unde în 1992 a plecat la Universitatea din Akron, Ohio (USA). Fizician recunoscut în ţară şi peste hotare, cu studii în cele mai selecte publicaţii de specialitate, Nicolae Mazilu a depăşit graniţele ştiinţei publicând volume de cercetări transdisciplinare în care aduce la aceeaşi masă teologia creştină cu ştiinţa.

Evenimentul va avea loc la orele 17 în Sala „Dumitru Pricop” a Bibliotecii Publice din localitate şi se doreşte o sărbătoare a culturii vrâncene, fiind prima manifestare de acest gen dedicată savantului vrâncean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *