Liceul Tehnologic a fost vizitat de suedezi, italieni și turci, în cadrul proiectului « L’Europe des Religions »

posted in: Stiri si Noutati | 0

 


 

Liceul Tehnologic din Odobești a fost gazdă ieri pentru oaspeții din Suedia, Italia și Turcia care au ajuns în orașul viilor domnești prin proiectul « L’Europe des Religions ». Astfel, parteneriatul strategic dintre cele șase țări are ca obiective conștientizarea diversitășii cultural-religioase, dobândirea de cunoștințe despre credințele și ritualurile diverselor religii, descoperirea religiei corespondentului în familia acestuia, descoperirea din interior a lăcașurilor de cult ale fiecărei religii, lucrul în echipă și practicarea limbii engleze oral și scris.

Grupul țintă îl reprezintă elevii cu vârste între 14 și 17 ani și fiecare elev va avea un corespondent în altă ţară cu care va coresponda pe mail, TwinSpace, Facebook. Totodată, elevii vor lucra pe grupuri la diferite proiecte pe tema religiei pe care le vor publica pe TwinSpace la sfârşit de lună. În primul an elevii liceului nostru vor participa la 3 mobilităţi ( Italia, Turcia şi Suedia) şi vor primi vizita elevilor din două ţări (Spania şi Franţa), iar în al doilea an vor merge în două ţări (Spania şi Franţa) şi vor primi vizita altor trei (Italia, Turcia şi Suedia).

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, prezent la eveniment le-a urat „Bun venit!“ tuturor și a dat asigurări că administrația publică locală sprijină necondiționat astfel de proiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *