Nicolaș le-a urat SUCCES elevilor la început de an școlar

posted in: Stiri si Noutati | 0

Un nou an școlar a început astăzi 11 septembrie la Odobești. Ca orice început acesta este încărcat de speranțe pentru elevi, părinți și profesori.

Festivitățile au început la ora 09:00 în curtea Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” unde a fost oficiată o slujbă religioasă iar apoi a urmat discursul primarului Daniel Nicolaș: „Luna septembrie este luna începuturilor, este începutul anului scolar, este începutul anului bisericesc este un început pentru fiecare copil. Pentru mine prezența în acest loc este ca un început, pentru că iată prima generație de copii pe care eu i-am însoțit la grădiniță, astăzi intră în clasa a XII-a. Este o mare bucurie să văd că o generație întreagă a parcurs toate etapele de invățamânt și cu multă emoție în suflet vreau să le transmit că acest an pentru ei este foarte important. Anul acesta dau examenul maturității- Bacalaureatul și își croiesc drumul în viață. Dragii mei elevi de clasa a XII-a, la voi anul acesta am cea mai mare pretenție- sunteți generația mea, generația care a început cu mine și vreau să aveți cele mai bune rezultate. De aceea vă doresc să aveți un an de exceptie și să mă mândresc cu voi la vară atunci când voi spune ca orașul Odobești o să aibă studenți la cele mai importante instituții de învățământ superior.

Pentru cei mici, bine ați venit la scoală, o să vă placă și o să descoperiți tainele carților care vă vor ajuta în toata viața. Dragi părinți, nu aveți decât un singur lucru de făcut, să-i sustineți pe copii și să susțineți cadrele didactice în demersul pe care-l fac pentru cei mici, pentru că de astăzi aceștia vor fi al doilea rând de parinți pentru copii. Aici avem un corp profesoral de excepție, avem oameni care au format generații de copii care au ajuns să ne reprezinte cu succes în lume, cu mândria de a fi odobeștean. Vă doresc un început de an bun, sănătos, cu baze solide, succes, pregătire profesională de excepție, iar parinților vă doresc rabdare față de copii și profesori.

Ca un cadou de început de an doresc să vă anunț în premieră că vom începe lucrările la terenul de sport, vom face un teren sintetic cu nocturnă astfel încât să aveți în premieră un loc adecvat pentru activitățile sportive. Vă mulțumesc și să ne vedem sanătoși anul viitor!”, a declarat primarul Daniel Nicolaș.

Anul școlar a fost deschis și la Liceul Tehnologic Odobesti la ora 10:00 de către primarul Daniel Nicolaș și directorul acestei unități dra. director Vasilica Zaharia, care a dat citire mesajului național trimis de catre Liviu Pop-Ministrul Educației Naționale: „Educația a fost și va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică. Și cum calitatea resursei umane este esențială, vrem să dedicăm acest an școlar dezideratului de a face un pas decisiv spre o educație de calitate, captivantă și coerentă pentru copiii României. Vă adresez, așadar, cu cea mai înaltă considerație, un mesaj simplu: este menirea noastră, a profesorilor, să insuflăm elevilor iubirea de carte, să-i ajutăm să descopere acest vast univers al cunoașterii. Iubiți și respectați elevul, oferindu-i ceea ce ne-au oferit și nouă, de-a lungul timpului, generații de dascăli. Sănătoși să fiți și deschiși tuturor provocărilor didactice care au darul de a eficientiza învățământul românesc

Vă invit, așadar, să descoperim ce putem învăța fiecare … învățându-i pe ceilalți și, astfel, să reușim să creștem împreună! Orice început de an școlar înseamnă speranțe și emoții atât pentru copiii care pășesc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar. În aceeași măsură, înseamnă speranțe și emoții pentru părinți și pentru noi, dascălii. Înainte de a fi ministru, am fost profesor, așa că, dumneavoastră, profesorilor, vă cunosc bucuria de a preda. Înainte de a fi profesor, am fost elev, apoi student, așa că vă cunosc și vouă, școlarilor, dorința de a învăța. Însă experiența acestor ani m-a ajutat să înțeleg că, doar sub o atentă îndrumare a profesorului, elevul poate atinge un nivel de pregătire optim, care să-i asigure succesul școlar. În același timp, este valabilă și reciproca: doar cu sprijinul elevului, profesorul își poate împlini pe deplin menirea.

De aceea facem toate eforturile pentru a avea condiții care să vă ajute să vă concentrați forțele pentru a învăța și implicit pentru a ne demonstra că sunteți mai buni ca noi. Voi lupta pentru a reduce și chiar elimina lipsurile din sistem. Vreau să vă văd în școli primitoare, în siguranță și cu manuale pe bănci. Îmi doresc ca acest nou an școlar să reprezinte o rampă de lansare către îndeplinirea viselor voastre

Mă adresez dumneavoastră cu marea rugăminte de a veni în ajutorul copiilor, dar altfel decât ați făcut-o, unii, până acum. Supravegheați-i, dar nu-i încorsetați, iubiți-i, dar nu-i sufocați, ajutați-i, dar nu le faceți temele integral. Copiii sunt mult mai inventivi decât ne imaginăm, așa că vă provoc să le dați șansa de a-și pune imaginația la lucru. Vă rog să le oferiți uneltele necesare pentru a construi o lume, dacă nu perfectă, cel puțin mai bună decât cea pe care am construit-o noi, părinții. Vă doresc ca noul an școlar să aducă în fiecare zi bucuria calificativelor maxime sau a notelor de zece primite de copiii dumneavoastră, iar disciplina, numită bună purtare, să fie exemplară atât la școală, cât și acasă, pentru că astfel veți fi cei mai fericiți părinți”, a afirmat ministrul Educației.

„Omul poate deveni om numai prin educatie. El nu e nimic decat ceea ce face educatia din el“ – Immanuel Kant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *