„Odobești Smart City” – etapa II

posted in: Stiri si Noutati | 0

La Odobești a fost implementată următoarea etapă a programului „Odobești Smart City”.

„Reîntorși din vacanța de iarnă toți elevii și profesorii au avut plăcuta surpriza de a beneficia de avantajele introducerii catalogului electronic și a internetului wireless în toate unitățile școlare din orașul Odobești. Este o alternativă la catalogul clasic, un instrument care va merge în paralel cu catalogul vechi. Catalogul electronic este cea mai eficientă punte de comunicare între școală și familie- modernă, rapidă și economică. Mă bucur să văd cum tehnologia modernă iși face loc în viața noastră, a odobeștenilor, aducându-ne în același timp și nenumărate beneficii. Profesorii au primit tabletele pe care vor introduce notele și absenţele, pot introduce mesaje pentru părinţi și comunicări pe care doresc să le facă. Totul se face în timp real. Aceste elemente vor duce la creșterea actului de educație”, a declarat Daniel Nicolaș– primarul orașului Odobești.
Cadrele didactice: generează și transmit rapoarte către conducerea unității, ISJ, MEN, generează statistici legate de numărul de absențe motivate sau nemotivate/elev sau clasa, au posibilitatea să comunice prin SMS sau online cu părinții elevilor, calculează automat mediile, generează clasamentul elevilor dintr-o clasă, genereză clasamentul pe an al claselor, în funcție de note, medii și absențe.
Părinții au acces la note pe materii, situația școlară (note și absențe) este transmisă zilnic sau săptămânal prim email sau SMS, primesc mesaje SMS de la diriginte sau conducerea școlii, cu privire la conduita și parcursul școlar al elevului, primesc situații comparative cu media dinamică a clasei, progresul școlar al elevilor, orarul precum și eventualele modificări ale acestuia pe parcursul anului. La început de an școlar se vor trimite informări cu privire la profesorul nominalizat pentru fiecare materie, iar în cursul anului eventualele modificări.
“Vă urez mult succes și cat mai multe reușite!” este îndemnul transmis de edilul Daniel Nicolaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *