Odobestiul devine „Odobesti SMART CITY”

posted in: Stiri si Noutati | 0

Odobeștiul a făcut astăzi un prim pas important către lumea orașelor inteligente. Primarul Daniel Nicolaș a anunțat astăzi că a pus la dispoziția odobeștenilor, gratuit, internet outdoor printr-o rețea wi-fi în zona centrală a orașului Odobești, urmând ca pe parcursul următoarelor două luni, rețeaua să funcționeze pe întreaga suprafața a orașului. Accesul la internet se poate face cu ajutorul telefoanelor smartphone, tablete, laptop și orice dispozitiv cu tehnologie Wi-Fi.

S-au creat astfel premisele digitalizării informațiilor de interes public și accesul cetățenilor la infrastructura electronică ce va fi structurată pe domenii de activitate. Tehnologiile moderne fără fir pot interconecta echipamentele la distanțe mici dar și la distanțe mari și permit utilizatorilor să aibă parte de o educație accesibilă, susțin dezvoltarea economică, comunicarea, dreptul la informare și la libera exprimare prin acces rapid și facil la toate informațiile, comerț electronic.

“Prin conceptul „Odobești Smart City”, în afară de rețeaua wireless se vor integra următoarele concepte: G.I.S. (monitorizarea rețelelor de utilități și a limitelor de proprietate a terenurilor și drumurilor), parcări inteligente, catalog electronic, camere wireless de supraveghere pentru siguranța populației, smart-point-uri pentru simplificarea procesului prin care putem obține de la Primărie un anumit document și printarea formularelor tipizate (certificate fiscale), harta electronică a orașului, crearea de rețele vizibile utilizatorilor prin care se pot transmite programe tv-online, arhivă media, camere streaming pentru transmisiuni live din oraș, tur virtual al orașului”, a declarat Daniel Nicolaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *