Odobeștiul și odobeștenii vor comemora duminică centenarul bătăliei de la Mărășești

posted in: Stiri si Noutati | 0

Primarul Daniel Nicolaș împreună cu consilierii locali și membri ai administrației publice locale vă invită duminică 06 August 2017, la ora 10 la Monumentul Eroilor din centrul civic al orașului Odobești să comemorăm 100 de ani de la Bătălia de la Mărășești. Cu această ocazie vor fi depuse coroane de flori în memoria ostașilor martiri.

Lupta de la Mărășești este cea mai importantă operațiune militară, desfășurată de armata româna în timpul Primului Război Mondial. A fost o operațiune complexă, de apărare și menținere a liniei frontului punctată cu numeroase riposte ofensive din partea românilor, în condițiile în care armata rusă era în plină disoluție revoluționară. În inima românilor, această bătălie are un loc special datorită eroismului de care au dat dovadă ostașii români și a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Grigore Ignat, generalului Eremia Grigorescu, dar mai ales datorită legendarei expresii: ”Pe aici nu se trece!”.

Deasemenea tot duminică începand cu ora 19:00 vă invităm la Mausoleul Eroilor din Mărășești, unde va participa primarul Daniel Nicolaș, însoțit de o delegație a orașului Odobești, la invitația președintelui Consiliului Județean Vrancea și al U.N.C.J.R., Marian Oprișan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *