Primăria Odobești continuă lucrările de modernizare a infrastructurii locale

posted in: Stiri si Noutati | 0

Primăria Odobești va demara lucrările la proiectul de investiții „Drumuri de acces, parcări“. Este vorba de modernizarea a 4 străzi în lungime totală 2,2 kilometri, astfel: DJ 205 B (Str. Ștefan Cel Mare) – 1.485 ml, Str.Frații Pamfil – 173 ml, Str. Gicu Dragomir – 334 ml și Str. Manea Băiatu – 206 ml. De asemenea, vor fi modernizate trotuarele pe str. Pictor Grigorescu – 303 mp și va fi construită o parcare pe str. Nicolae Iorga, care va avea 420 mp. Lucrările vor fi executate de societatea Izoterm Construct, care a câștigat această lucrare cu suma de 5,3 milioane de lei.

Primăria Odobești mai are în derulare proiectul de investiții „Modernizare infrastructură stradală oraș Odobești, Cartier Unirea, străzile Miron Costin, Viilor, Pățești, Panduri, Sf. Ilie“. Proiectul are o valoarea de aproximativ 2,4 milioane de lei. Rețeaua stradală care va fi modernizată are ca rol conectarea cu principalele căi rutiere și alte căi de transport, accesul mai ușor al riveranilor la propriile locuințe, înlesnirea accesului echipajelor pentru situații de urgență, scăderea nivelului de poluare a aerului. Lungimea totală a străzilor propuse pentru modernizare este de 3,251 kilometri, astfel: Str. Miron Costin-734 m; Str. Viilor -405 m; Str. Pățești-278 m; Str. Panduri-Aleea Panduri-1.344 m; Str. Sf. Ilie – 490 m. Partea carosabilă a drumurilor va avea o lățime cuprinsă între 3 m și 5,5 m. Străzile vor fi prevăzute cu borduri, trotuare, indicatoare rutiere și marcaje rutiere.

Pentru realizarea obiectivului propus sunt necesare a se efectua următoarele categorii de lucrări: Săpătură în casetă pe străzile pe care s-a avut în vedere păstrarea cotei existente; Amenajare structură rutieră proiectată; Montarea de borduri la marginea carosabilului; Amenajare trotuare; Lucrări de semnalizare rutieră. „Este o investiție care vine în completarea altor lucrări de infrastructură în această zonă, respectiv au fost efectuate lucrări la rețeaua de alimentare cu apă, la rețeaua de canalizare și alimentare cu gaze. Practic, odată cu realizarea lucrărilor de reabilitare, finalizăm lucrările de infrastructură a străzilor Miron Costin, Viilor, Pățești, Panduri, Sf. Ilie“, a afirmat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. Acesta a reamintit că investiţia este corelată cu „Strategia de dezvoltare a Orașului Odobești, judeţul Vrancea – 2014-2020“.

Totodată, Primăria Odobești mai are în derulare și un proiect ce vizează înființarea unei zone de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, pe o suprafață totală de 5,7 de hectare, din care 5,2 hectare spații verzi, cu sistem de iluminat, sistem de irigații, sistem supraveghere video, sistem wi-fi, sistem alimentare cu apă și canalizare; amenajare locuri de petrecere a timpului liber cu diverse activități: pistă de biciclete, teren de fotbal, teren de tenis, locuri de joacă pentru copii.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *