Primăria Odobești toaletează copacii din oraș

posted in: Stiri si Noutati | 1

001Astăzi, două echipe de lucrători ai Primăriei orașului Odobești au mers pe teren pentru a identifica arborii care prezintă pericol de rupere. Astfel, copacii îmbătrâniți au fost toaletați pentru a evita căderea lor necontrolată. Angajații Primăriei îi îndeamnă pe cetățeni să sesizeze zonele care prezintă risc de căderi de arbori la telefon 0237.675.224.

Tehnicile de taieri arbori sunt aplicate la arborii situati în parcurile si gradinile publice, în aliniamentele stradale ale bulevardelor si arterelor de circulatie, în liziere si perdele de protectie si în zonele verzi gestionate de Administratia Domeniului Public si Privat. In amplasamentele mentionate se dezvolta diferite categorii de arbori foiosi si rasinosi, predominand speciile plop, tei, castan, stejar, artar, salcam, etc.

Tehnicile de taieri arbori se executa de personal calificat în domeniu, în mod unitar si în armonie cu celelalte elemente ale arhitecturii peisagiste existente. Administratia Domeniului Public si Privat are obligatia de a identifica periodic (la 5 – 10 ani) starea fiziologica a arborilor aflati pe raza municipiului în vederea stabilirii si aplicarii lucrarilor necesare, respectiv taieri de necesitate, doborare, de întretinere si regenerare pentru a eficientiza administrarea si protejarea fondului dendrologic al orasului.

 

 

  1. lolz

    Toaletare sau masacrare ???? Se “toaleteaza de la radacina in tot orasul” . O sa respiram la vara miros de beton incins. Va multumim…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *