Primarul din Odobești a înmânat cheile beneficiarilor a 60 de locuințe sociale

posted in: Stiri si Noutati | 0

Familiile care beneficiază de cele 60 de locuinţe sociale, construite în Cartierul Sturza din Unirea – Odobești, au primit vineri cheile apartamentelor şi garsonierelor chiar din mâna primarului Daniel Nicolaș. Acesta a ales să organizeze evenimentul doar împreună cu viitorii locatari. El le-a transmis să aibă grijă de ceea ce au primit şi le-a urat o viaţă plăcută în noile locuinţe. Bucuria a fost şi mai mare de partea tinerilor, care, rând pe rând, şi-au primit cheile de la apartamente. Daniel Nicolaș le-a spus tinerilor că pe lângă construcţia acestor blocuri, primăria va amenaja întreaga zonă. Vor fi construite o grădiniță, un părculeţ, cu spaţii de joacă pentru copii, terenuri de sport, alei pentru biciclete, spaţii verzi.

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a anunțat că cele 60 locuințe sociale au fost repartizate beneficiarilor prin hotărâre a Consiliului Local, în ședința ordinară ce a avut loc luna aceasta. „Cele 60 de locuințe au fost repartizate persoanelor care îndeplineau condițiile stabilite de lege. În acest moment, suntem în perioada de încheiere a contractului de închiriere, moment în care toate familiile beneficiare trebuie să prezinte la primărie actul de identitate și adeverința de salariat. Persoanele care nu vor prezenta o astfel de adeverință vor pierde repartițiile de locuințe deoarece acesta este un criteriu eliminatoriu prin lege. În condițiile în care vor exista astfel de cazuri, vor beneficia de locuință următorii clasați în lista de priorități. Fără a face dovada că au un loc de muncă și un venit stabil nu pot primi locuință socială“, a declarat Daniel Nicolaș.

Primarul a precizat că împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și Guvernul României, a pregătit pentru zona respectivă mai multe proiecte cu finanțare europeană, guvernamentală sau locală, pentru creșterea calității vieții odobeștenilor. Edilul șef a amintit proiectul Vranceaqua, inițiat și susținut de președintele Marian Oprișan, dar și lucrări de asfaltare a străzilor din întregul cartier, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Daniel Nicolaș a mai precizat vineri că în zonă se mai construiesc zece blocuri, urmând ca arealul respectiv să devină unul dintre cele mai moderne din oraș.

Până în luna ianuarie a acestui an, 314 persoane au solicitat o locuință socială în orașul Odobești. Dintre acestea, 118 persoane au dosarele complete și au primit un punctaj în funcție de criteriile stabilite pentru acordarea locuințelor, iar alte 196 de persoane au dosarele incomplete. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că majoritatea celor care nu au dosarele complete nu au putut face dovada unui loc de muncă stabil.

Primăria Odobești derulează un amplu proiect de construire de locuințe în Cartierul Sturza. Prin Programul Guvernamental sunt construite 280 unități locative, astfel: Locuințe sociale – 156 unități locative; Locuințe ANL – 60 unități locative; Locuințe pentru chiriașii evacuați și locuințe de necesitate – 64 unități locative. La acestea se adaugă și 64 de locuințe de serviciu. Astfel, se estimează că în următorii doi ani să fie date în folosință un număr total de 344 de locuințe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *