Profesorii şi elevii de la Liceul Teoretic Odobeşti s-au instruit în Polonia

posted in: Stiri si Noutati | 0

4odobesti512 NUProfesorii şi elevii de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești s-au întors din Polonia, unde au participat la un proiect european. Începând cu anul școlar 2014-2015, la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești se desfășoară proiectul european Erasmus + „Be a European School Teacher”, proiect cofinanțat de Comisia Europeană. Trebuie menționat faptul că în acest proiect participă școli din: Turcia, Italia, Polonia și România. Acest proiect are în vedere dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, dar și interacționarea elevilor cu elevii din celelalte școli partenere.
În perioada 3-9 mai a avut loc prima mobilitate, care s-a desfășurat în localitatea Pleszew, Polonia, la Stowarzyszenie Edukacja Mlodriez, având ca tematică abordarea predării limbilor materne, a limbilor străine şi a ştiinţelor în cadrul sistemelor de învățământ specifice statelor participante. Profesorii şi elevii participanţi, reprezentanți ai țărilor partenere, au beneficiat de un program interactiv, axat pe activităţi de cunoaștere şi socializare, prin care au cunoscut metode și strategii active, utilizate în sistemul de învățământ polonez.
Activitățile desfășurate, concretizate prin întâlniri, dezbateri, realizarea de proiecte, vizite, excursii tematice, au avut ca obiectiv major cunoaşterea culturii, a tradițiilor și a obiceiurilor acestei țări. Impactul acestei prime mobilități a avut rezultate pozitive, atât pentru elevi, care şi-au făcut prieteni noi, împărtășind cu aceștia impresii și idei, cât și pentru profesori, care s-au întors la catedră cu o viziune modernă, care ține de îmbunătățirea metodelor de predare, cunoașterea sistemelor educaționale din țările participante, toate acestea având ca scop îmbunătățirea sistemului actual din învățământul românesc.
A doua mobilitate va avea loc în perioada 24-30 mai la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu“ din Odobești și va avea ca tematică abordarea predării educației tehnologice, a educației plastice, a educației muzicale și a educației fizice. La fiecare mobilitate vor participa câte 5 profesori și câte 4 elevi din fiecare școală parteneră. „Pentru Liceul Teoretic «Duiliu Zamfirescu» Odobești, acest proiect are o importanță deosebită deoarece este primul proiect de o astfel de anvergură. Colectivul fiind unul tânăr, are în vedere însușirea de noi tehnici și metode de predare-învățare pentru atragerea elevilor și recunoașterea liceului atât pe plan județean, cât și european“, a transmis profesoara Lucica Dumitru.

Sursa: Monitorul de Vrancea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *