Salonului de Grafică Satirică MILCOVERITAS – 20 decembrie, ora 14:00

posted in: Stiri si Noutati | 0

         Casa de Cultură din Odobești va organiza marți, 20 decembrie 2016, la ora 14, vernisajul ediției 2016 a Salonului de Grafică Satirică MILCOVERITAS.  Înființat în 1979 de profesorul Nicoae Sava și graficianul Constantin Pavel, cu numele “ExpoSpin”, Salonul de Grafică Satirică a fost până în 1989 un adevărat brand cultural vrâncean și locul pe unde au trecut cei mai mari graficieni români din epocă: Mihai Stănescu, Vasile Crăită, Alexandru Clenciu, Rodica Tott, Radu Popovici.

Emulația culturală vrânceană din anii ’90 a făcut ca atenția să se îndrepte spre alte preocupări și expresii artistice, în dauna Salonului de Grafică Satirică și a Salonului Literar de la Dragosloveni, care au dispărut la sfârșitul primului deceniu al mileniului trei.

Pentru a salva acest patrimoniu cultural, din 2015 Casa de Cultură ”Constantin C. Giurescu”, cu sprijinul Primăriei Odobești și susținerea graficianului Constantin Pavel, a reluat organizarea Salonului de Grafică, de această dată în Orașul viilor Domnești.

Pentru ediția din acest an au trimis lucrări ARES din Cuba, Angel Boligan din Mexic, Pol Leurs din Luxemburg, Mikhail Zlaykovsky din Rusia și românii Mihai Boacă, Pavel Botezatu, Doru Axinte, Costel Pătrăşcan, Constantin Pavel, Gabriel Rus, Liviu Stănilă și Cristian Topan.

Manifestarea se va desfășura în Foyerul Casei de Cultură, din str. Libertății nr. 124.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *