Pictorița odobeșteancă Constanze Wingert, întoarsă după 30 de ani acasă, cu expoziția ”Amintiri”

posted in: Stiri si Noutati | 0

IMG_3939Casa de Cultură „C. C. Giurescu“ din Odobești a fost ieri gazda vernisajului expoziției ”AMINTIRI”, semnată de pictorița Constanze Wingert. Peste 100 de personalități ale orașului au fost prezente la deschiderea vernisajului și au avut numai cuvinte de laudă pentru pictorița născută în Odobești și plecată în Germania în anul 1986. Expoziția de față este prima prezentată în orașul natal și poate fi considerată ca o întoarcere artistică după aproape trei decenii, în care Constanze Wingert și-a creat un stil propriu și, mai ales, un nume în lumea artiștilor plastici.

„Eu sunt de-a dreptul copleșită de câtă lume a venit la această expoziție! Aș fi foarte mândră dacă în Germania ar veni așa multă lume. În martie am avut o expoziție și cu foarte mult efort, cu foarte multă reclamă am reușit să strâng ceva lume. Aici am trimis câteva invitații și așa de multă lume a venit. Foarte frumos! Mă bucur foarte mult. O să iau cu mine aceste imagini să pot să mă împăunez acolo cu ce expoziție frumoasă am avut“, a spus odobeșteanca Constanze Wingert.

„Frumosul se manifestă în viața ei în diverse forme. Pătrunzi pe strada unde locuiește în Germania și când intri în casa lor constați că 98% din exponate sunt creațiile lui Tanța, picturi, sculpturi, desene, grafică, textile. Casa este minunată, are doar un singur defect, are prea multe ferestre și în acest fel se reduce considerabil spațiul de expunere“, a spus încărcat de emoție in laudatio profesorul Vasile Chiper, fratele pictoriței Constanze Wingert.

La vernisaj a fost prezent și primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, care a lăsat pentru câteva momente treburile edilitare și a participat la întâlnirea de artă plastică.

„Ne bucurăm foarte mult că sunteți alături de noi. Într-adevăr, este o schimbare teribilă de peisaj pentru mine în ultimele câteva minute, de la malul râului Milcov, acolo unde se execută lucrări de îndiguire, la drumuri care se fac în Cartierul Tineretului la ieșirea spre Jariștea, iar acum suntem la Casa de Cultură, la un vernisaj de pictură, alături de un odobeștean. Spun asta cu toată inima și cu toată bucuria pe care o poate avea un om când rostește ceva legat de Odobești. Este o mare onoare să vă avem lângă noi. Este mare lucru faptul că încet, încet reușim să aducem odobeștenii acasă chiar și pentru puțin timp pentru că rădăcinile unui om nu se uită cu una cu două. Se știe că acasă înseamnă România, se știe că acasă înseamnă Odobești“, a spus primarul Daniel Nicolaș care a felicitat-o pe Constanze Wingert pentru lucrările expuse. Totodată, Nicolaș i-a oferit și un tablou care reprezintă brand-ul orașului „Odobești, orașul viilor domnești“.

Primarul a dezvăluit și o parte din planurile sale legate de investițiile pe care dorește să le realizeze în domeniul cultural. „Împreună cu echipa, lucrăm pentru a încerca să dezvoltăm orașul și sper ca în perioada următoare, pe acest exercițiu financiar al Fondurilor Europene, visul nostru de a avea o Casă de Cultură în adevăratul sens al cuvântului să devină o realitate“, a spus primarul Daniel Nicolaș. El a mai făcut referire și la proiectul depus pentru acoperirea Grădinii de Vară și transformarea ei în cinematograf cu 450 de locuri și cu un foaier generos pentru expoziții și lansări de carte sau diverse evenimente culturale.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *