Servicii de proiectare pentru reabilitarea cinematografului din Odobești

posted in: Uncategorized | 0

Societatea Casa Lux Construcții SRL va asigura serviciile de proiectare la obiectivul ,,Modernizarea, reabilitarea și dotarea așezământului cultural Cinematograf + Biblioteca orășenească“, din orașul Odobești. Serviciile mai sus menționate au fost scoase la licitație pe SEAP, aceasta fiind etapă premergătoare celei de execuție a investiției propriu zise.

Primăria Odobești a depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI) proiectul „Modernizarea, reabilitarea și dotarea așezământului cultural Cinematograf + Biblioteca orășenească“. Prin realizarea acestui proiect se urmărește realizarea unor activități cultural-artistice și de educație permanentă, prin reabilitarea, modernizarea spațiilor interioare, dotarea necesară pentru astfel de evenimente culturale, după cum se arată în fișa de date a proiectului. Valoarea de adjudecare a serviciilor de proiectare este de aproximativ 40 de mii de lei, iar termenul maxim acceptat pentru proiectare este de 2 luni.

Practic, prin acest proiect vor fi reabilitate Casa de Cultură „Ana Georgescu”, sala de cinematograf și biblioteca. Clădirea este formată din două corpuri, iar interiorul este compartimentat în sală de spectacole, bibliotecă, sală de lectură, studio de înregistrări, birouri, sală de așteptare, holuri și grupuri sanitare. Clădirea este prevăzută cu instalații interioare de încălzire, centrală termică. De asemenea, clădirea este prevăzută cu instalații sanitare, sistem de iluminat, instalații electrice, etc. Tot ceea ce înseamnă instalații, acoperiș, șarpante, pereți, etc, vor fi reabilitate sau schimbate în cadrul acestui proiect. Valoarea totală a investiției, care este eșalonată pe doi ani, este de aproximativ 500 de mii de euro, plus TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că acest proiect devine realitate ca urmare a sprijinului acordat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Reconstituim o clădire monument istoric ce reprezintă parte din istoria și identitatea noastră, a orașului Odobești. Prin demersuri făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, s-a reușit includerea la finanțare a proiectului «Modernizarea, reabilitarea și dotarea așezământului cultural Cinematograf+Biblioteca orășenească» și a fost emis ordinul ministrului pentru includerea în programul de finanțare al CNI. Acest proiect face parte dintr-o serie amplă de proiecte cuprinse în strategia de dezvoltare a orașului, strategie ce a fost creionată de administrația locală împreună cu administrația județeană pentru o dezvoltare coerentă a orașului Odobești. Toate proiectele noastre sunt incluse în strategia județeană de dezvoltare a județului Vrancea. Împreună cu președintele Marian Oprișan vom reuși să ducem la bun sfârșit toate proiectele pe care le-am promis cetățenilor orașului“, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *