Start la ”Drumul Podgoriilor Vrâncene… pe bicicletă”!

posted in: Stiri si Noutati | 0

timeline-drumulpodgoriilorvrancene1Pasionaţii de ciclism din toată ţara sunt aşteptaţi mâine în judeţul Vrancea pentru a participa la startul turului de ciclism ”Drumul Podgoriilor Vrâncene… pe bicicletă” şi pentru a descoperi frumuseţea podgoriilor vrâncene.

Oraşul Odobeşti este punctul principal de atracţie al acestui tur, în care se va porni sâmbătă, 17 octombrie, de dimineaţă. Participanţii se vor întâlni în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, pentru a pleca pe un traseu de 43 de kilometri, drumul fiind în 90% din situaţii asfaltat, iar peisajul de toamnă spectaculos. Pe tot parcursul acestei ture cicliştii vor fi însoţiţi de un echipaj de la Poliţia Rutieră, vor avea la dispoziţie o maşină de asistenţă, dar şi apă, fructe şi batoane energizante.

Prima oprire va fi la Beciul Domnesc din Odobeşti – crama care deţine cea mai mare colecţie de vinuri din România. Următoarea oprire va fi apoi la Biserica ”Sf. Apostoli Petru si Pavel” din satul Cazaclii, Odobeşti, iar apoi cicliştii vor merge până în centrul oraşului, pentru a vedea cum se făcea vinul odată. Meşteşugul Vinului va fi interpretat de artiştii de la Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”.

După ce vor gusta un pahar de must, participanţii vor urca dealul de la Beciu – cea mai grea urcare a acestei ture – şi vor continua spre Faraoane, unde poate fi admirat şi Conacul lui Duiliu Zamfirescu. Apoi, cicliştii se vor pregăti de alte două urcări spre Dălhăuţi. Urmează apoi doar coborâri şi încă o oprire la Casa Ochean, o cramă extrem de cochetă, care îşi va deschide porţile pentru o degustare de vinuri medaliate la Concursul Naţional de Vinuri ”Bachus 2015”. Turul se va încheia, prin Goleşti, la Focşani.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Vrancea şi a fost reprogramat ca urmare a vremii nefavorabile de duminică, 11 octombrie 2015, când fusese programat iniţial, în cadrul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus 2015”.

Succes tuturor participanţilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *