Străzi reabilitate şi trotuare moderne la Odobeşti

posted in: Stiri si Noutati | 2

3odobesti-trotuare-2Primăria Odobeşti continuă procesul de reabilitare a străzilor din oraş. Autorităţile locale au demarat acţiunea de reabilitare şi asfaltare a 15 străzi din oraş. „Până în acest moment au fost montate bordurile pe 8 străzi şi se lucrează în continuare la trasarea trotuarelor, ridicarea la cotă a capacelor de la utilităţi, iar ulterior se va trece la asfaltarea acestor străzi“, a precizat primarul Daniel Nicolaş.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 7,5 milioane de lei cu TVA. Primarul Daniel Nicolaş a arătat că acest proiect se va derula pe trei ani. „Proiectul prevede lucrări de reabilitare şi asfaltare a 15 străzi situate în zona de sud a oraşului. Este vorba de străzi cuprinse între străzile Smârdan, Cuza Vodă şi Tudor Vladimirescu. Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor întinde pe cel mult trei ani, dar cu siguranţă aceste lucrări vor fi finalizate mult mai devreme. Aceasta este ultima etapă a procesului de reabilitare a străzilor după ce, în prealabil, în această zonă au fost realizată lucrări de alimentare cu apă şi canalizare“, a spus primarul Daniel Nicolaş.

Printre arterele cuprinse în acest proiect de modernizare a infrastructurii stradale se regăsesc străzile Smârdan, Nicolae Ioniţă, Fundătura Şt. O Iosif, Viitorului, Şt. O. Iosif, Constantin Dobrogeanu-Gherea. Primarul Daniel Nicolaş a precizat că este vorba de un proiect de reabilitare şi nu de o simplă asfaltare.. „Nu este vorba despre o simplă asfaltare a carosabilului, ci derulăm un proiect complex de modernizare a întregii infrastructuri stradale, atât a carosabilului, cât şi a zonei pietonale, a trotuarelor, care vor fi înălţate şi protejate cu borduri, iar acolo unde este nevoie vom lăţi trotuarul pentru a permite fluidizarea traficului pietonal. Mă refer aici la porţiunea pietonală de pe străzile din zona pieţei“, a afirmat primarul Daniel Nicolaş.

Acesta a precizat că şi acest proiect devine realitate tot cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care a susţinut toate investiţiile ample derulate la nivelul oraşului Odobeşti.

Primăria mai are în derulare şi un proiect de modernizare a trotuarelor. „Refacerea trotuarelor localităţii face parte din strategia oraşului Odobeşti  prin care dorim să oferim condiţii decente locuitorilor oraşului, dar şi turiştilor care vin să viziteze oraşul nostru. Nu refacem doar trotuarele, ci şi staţiile de microbuz din localitate“, a declarat primarul oraşului Odobeşti.

Sursa: Monitorul de Vrancea

2 Responses

  1. nicoleta

    Sper sa fie refacute toate trotuarele din oras cat mai repede posibil….nu toata lumea are masina pentru a se deplasa de acasa pana in centrul orasului si invers. Cat am fost elev in acest oras am facut naveta la scoala pe jos , in contidiile in care locuiam la 1 km si ceva de scoala, acum nu se mai poate acest lucru, pentru ca cele 2 trotuare care duc in cartierul Satu nou sunt jalnice.

  2. gabriel

    In satul nou santem uitati de lume. Ne ocupam de oras dar se pare ca noi nu facem parte din el. Va multumim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *