Străzile din Odobești intră în reabilitare

posted in: Stiri si Noutati | 1

IMG_0489Primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a mai multor străzi din oraş. Contractul de lucrări a fost scos la licitaţie pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), fiind adjudecat. Firma care a contractat aceste lucrări a început deja treaba. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 7,5 milioane de lei cu TVA.
Edilul Daniel Nicolaş a declarat că vor fi asfaltate şi reabilitate 15 străzi, situate în zona de sud a oraşului. „Proiectul prevede lucrări de reabilitare şi asfaltare a 15 străzi, situate în zona de sud a oraşului. Este vorba de străzi cuprinse între străzile Smârdan, Cuza Vodă şi Tudor Vladimirescu. Aceasta este ultima etapă a procesului de reabilitare a străzilor după ce, în prealabil, în această zonă au fost realizate lucrări de alimentare cu apă şi canalizare. De asemenea, acolo unde s-au finalizat lucrările au fost introduse şi gaze, iar pe străzile pe care acest lucru nu a fost posibil, atunci când se va dori, gazele vor fi băgate prin trotuar, fără a mai strica partea carosabilă“, a spus primarul.
Printre străzile cuprinse în acest proiect de modernizare a infrastructurii se numără Smârdan, Nicolae Ioniţă, Fundătura Şt. O Iosif, Viitorului, Şt. O. Iosif, Constantin Dobrogeanu-Gherea. Potrivit lui Daniel Nicolaş, este vorba de un proiect de reabilitare şi nu de o simplă asfaltare. „Nu este vorba despre o simplă asfaltare a carosabilului, ci derulăm un proiect complex de modernizare a întregii infrastructuri stradale, atât a carosabilului, cât şi a zonei pietonale, a trotuarelor, care vor fi înălţate şi protejate cu borduri, iar acolo unde este nevoie vom lăţi trotuarul pentru a permite fluidizarea traficului pietonal. Mă refer aici la porţiunea pietonală de pe străzile din zona pieţei“, a afirmat primarul. Nicolaș a adăugat că şi acest proiect devine realitate tot cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care a susţinut toate investiţiile ample derulate la nivelul oraşului Odobeşti.
Primăria Odobeşti mai are în derulare şi un proiect care vizează modernizarea întregii reţele pietonale din oraş, astfel încât cetăţenii să se poată deplasa în condiţii civilizate.

Sursa: Monitorul de Vrancea

  1. Adrian

    Vreun proiect pentru strazile din Unirea, cartierul nou, se afla in lucru?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *