Sunteţi din Odobeşti: de astăzi puteţi să vă adresaţi centrului de sănătate!

posted in: Stiri si Noutati | 1

IMG_5253Spitalul Mare caută medic internist pentru a-şi desfăşura activitatea la Odobeşti

Bolnavii din oraşul Odobeşti pot beneficia de astăzi de servicii medicale în anumite specialităţi fără să mai vină până la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. Cadrele medicale de la Spitalul Focşani, repartizate Centrului de sănătate multifuncţional de la Odobeşti, îşi încep de astăzi activitatea. Aici ar urma să fie acordate consultaţii în specialităţile interne, pediatrie şi obstetrică-ginecologie şi vor putea fi făcute şi analize medicale. Pentru început s-au alocat doar nouă paturi pentru spitalizare de zi, dar oficialii unităţii spitaliceşti spun că numărul va creşte în funcţie de adresabilitate.

„Această unitate spitalicească va oferi servicii de medicină internă, obstetrică ginecologie şi pediatrie, cu servicii de ambulatoriu şi servicii internări de zi, internările de zi însemnând minim 4 ore – maxim 12 ore. Avem personal calificat venit de la Spitalul Judeţean”, a spus la inaugurare managerul Constantin Mîndrilă. Dr. Silvia Ioan se va ocupa de copiii care ajung la Odobeşti, dr. Angelica Caraza se va ocupa de femeile care se adresează compartimentului de OG şi pentru compartimentul de interne urmează să se stabilească medicul. Pentru că medicii internişti de la Focşani nu îşi doresc să facă naveta la Odobeşti, Spitalul Mare caută medic internist pentru a-şi desfăşura activitatea la Odobeşti.

Reamintim că Spitalul Odobeşti a fost închis la 1 aprilie 2011 după ce a fost emisă Hotărârea Guvernului 212/2011 privind aprobarea programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice”  şi a Hotărârii de Guvern 345/2011 privind aprobarea pentru anul 2011 a Raportului comisiei de selecţie a unităţilor sanitare cu paturi care nu pot încheia contracte cu casele de asigurări de sănătate, precum şi a listei acestor unităţi sanitare. Anual, în unitate erau rezolvate aproape 4.000 de cazuri.

Sursa: Ziarul de Vrancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *