Un fond de investiții din Marea Britanie va construi un SPITAL în orașul Odobești

posted in: Stiri si Noutati | 0

Orașul Odobești va avea o unitate spitalicească modernă, construită de un fond de investiții din Marea Britanie. Unitatea medicală va fi construită pe o suprafață de 6 hectare de teren, va avea 160 de paturi, iar personalul medical va fi format atât din români, cât şi medici de alte naţionalităţi. Consiliul Local Odobești a aprobat, vineri, în ședință ordinară, încheierea unui parteneriat și punerea la dispoziţie a unui teren în suprafaţă de şase hectare, pentru construirea în regim privat a unui spital modern. Noul spital va avea opt secții medicale și 160 de paturi. Spitalul urmează să fie construit de compania italiană Opere SRL, care este asociată cu mai multe firme de construcții și companii financiare care operează în Uniunea Europeană și Marea Britanie. „Am purtat mai multe discuții cu reprezentanți ai grupului de investiții din Marea Britanie care intenționează să construiască un spital privat în orașul Odobești. Este o investiţie de aproximativ 200 de milioane de euro, iar spitalul va avea opt secții medicale și 160 de paturi de internare, unele dintre specialităţi fiind o noutate pentru zona noastră. În urma discuțiilor purtate cu investitorul, lucrările vor începe în primăvara viitoare, iar termenul de execuţie a spitalului va fi de un an de zile“, a declarat primarul Daniel Nicolaş (FOTO).
Noul spital ar urma să aibă următoarele secții: ambulatoriu; cardiologie şi chirurgie cardiacă generală; cardiologie şi chirurgie cardiacă pediatrică; radiologie şi ortopedie; ginecologie şi obstetrică; neurologie; nefrologie; diabetologie; chirurgie generală. Conform acordului de parteneriat, va fi înființată o societate de capital, ai cărei asociați vor fi primăria, cu 10 % și societatea comercială, care va executa proiectul, care va deține 90 % din acțiuni. Partenerul privat, pe propria cheltuială, se obligă să realizeze proiectul pentru noul spital, să redacteze planul de afaceri, să finanțeze costul întregii lucrări, să execute construcția spitalului prin intermediul unei societăți de construcții din Italia, folosind subcontractanți români, să supervizeze lucrările, să furnizeze instalațiile și aparatura electronică medicală și să administreze spitalul. La rândul său, Primăria Odobești se obligă să aloce către noua societate,  lotul de teren necesar construirii spitalului, lucrările complementare aferente și orice altceva poate fi necesar în legătură cu acestea, stabilind costul terenului înainte de începerea procedurii. De asemenea, primăria are obligativitatea de a elibera și obține toate autorizațiile necesare realizării întregului program de construire a noii unități spitalicești.
Primarul Daniel Nicolaș a precizat că odată finalizat acest proiect se vor face foarte multe angajări, iar personalul care va deservi unitatea spitalicească va fi compus atât din români, cât şi din străini. „Personalul angajat va fi format din medici specialiști, de naționalitate română, dar și de alte naționalități. Practic, cel puțin 10% din personalul medical va avea altă naţionalitate decât cea română. Vor veni să lucreze mari profesori universitari din străinătate, în colaborare cu medici români“, a susținut primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaș. Deși va fi un spital privat, autorităţile locale din Odobești susțin că această unitate medicală va încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru decontarea serviciilor pacienţilor, dar va exista şi o componentă privată, unde pacienții vor plăti pentru serviciile medicale efectuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *