Vranceaqua, etapa a II-a. Mâine sunt inaugurate lucrările în gruparea Odobești

posted in: Stiri si Noutati | 0

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, va participa, mâine, la inaugurarea lucrărilor la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești, punctul de lucru Odobești. Contractul de lucrări menționat face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. În cadrul acestei etape se vor derula zece contracte subsecvente proiectului Vranceaqua. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuția beneficiarului – 2%.

Contractul privind rețelele de apă și canalizare în gruparea Odobești are o valoare contractată de 47.935.333,90 lei, din care: 40.745.033,82 lei din fonduri UE; 6.231.593,40 lei din fonduri de la bugetul de stat; 958.706,68 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și localităților beneficiare. Lucrările vor fi realizate de societatea Hidroconstrucția SA București. Perioada de execuție a lucrărilor este de 24 luni, la care se adaugă 36 de luni, perioada de garanție a lucrărilor. Populația deservită este de aproximativ 18.000 locuitori.     Contractul privind realizarea de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești vizează execuția de lucrări în localitățile Odobești, Bolotești și Jariștea. Lucrările constau în realizarea a peste 29 de kilometri de rețele de canalizare, inclusiv racorduri, construirea a 12 stații de pompare apă uzată, construirea a aproape 12 kilometri de conducte de refulare, dar și construirea a peste 10 kilometri de rețele de distribuție a apei. De asemenea, va fi extinsă stația de tratare a apei de la Odobești, dar și mai multe rezervoare de înmagazinare a apei.

„La Odobești va avea loc extinderea stației de tratare a apei, va fi reabilitată și extinsă rețeaua de apă, va fi reabilitat un rezervor de înmagazinare, va fi reabilitată și extinsă rețeaua de canalizare și vor fi extinse stațiile de pompare ape uzate și conductele de refulare. La Bolotești vor fi extinse: conducta de aducțiune a apei, rețelele de apă, rezervoarele de înmagazinare și stația de pompare a apei, iar la sistemul de canalizare vor fi extinse rețeaua de canalizare, stațiile de pompare ape uzate și conductele de refulare. La Jariștea va fi extinsă conducta de aducțiune a apei, precum și rețeaua de canalizare, stațiile de pompare ape uzate și conductele de refulare. Este un proiect ambițios, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene și prin aceste modernizări va crește și calitatea vieții vrâncenilor”, a declarat la semnarea contractului de finanțare la contractul rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *