Ziua Eroilor Neamului

posted in: Uncategorized | 0

De Ziua Eroilor Neamului, Primăria orașului Odobești, Consiliul Local și Casa de Cultură  au organizat o manifestare de comemorare a odobeștenilor căzuți în războaiele de apărare; de la Războiul de Independență din 1877 și Primul Război Mondial (1914-1918), la cel De-al Doilea Război Mondial (1939-1945). Manifestările organizate au fost dedicate centenarului  Unirii și au adus un omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru patrie.

Evenimentele au început la ora 12, cu o slujbă religioasă, urmată de ceremonialul depunerii de coroane în cinstea eroilor neamului la monumentul eroilor din satul Unirea și la Monumentul Eroilor Odobeșteni, din Centrul Civic, ansamblu statuar realizat de sculptorul Theodor Burcă.

Deasemenea, Casa de Cultură a pregătit un pliant cu numele eroilor din Odobești și fosta comună Pățești. Este un prilej pentru cei tineri să descopere grație acestui pliant întocmit de Casa de Cultură pe baza listelor oficiale, numele străbunicilor căzuți la datorie pe fronturile de la sud de Dunăre, de la Mărășești și Oituz sau de la Stalingrad ori Munții Tatra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *