Ziua Internaţională a Poeziei la Odobeşti

posted in: Stiri si Noutati | 1

poezie2Casa de Cultură „C. C. Giurescu“ din Odobeşti organizează, mâine, Ziua Internaţională a Poeziei. Invitaţi speciali la acest eveniment vor fi poeţii Virgil Panait şi Paul Spirescu. Autorul unui gen de poezie filosofică, unică în spaţiul scriitoricesc vrâncean, Paul Spirescu se înscrie în categoria creatorilor pentru care „poezia este grădina în care verbul înfloreşte doar atunci când soseşte primăvara“. Volumele sale de poeme sunt un „regal“ pentru cititori.
Virgil Panait face parte din generatia optzeciștilor. S-a format în redacţia „Revistei Noastre“, condusă de Petrache Dima, şi a debutat în volum în 1989. „Poezia sa este un amestec de metaforă, exuberanţă şi umor. Poetul este un hedonist în sensul cel mai frumos al cuvântului“, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
În cadrul acestui eveniment, va fi evocat şi regretatul poet Constantin Ghiniţă, iniţiatorul şi organizatorul Salonului Scriitorilor Vrânceni de la Mărăşeşti. Manifestarea va avea loc în Sala „Dumitru Pricop“ a Bibliotecii Publice şi va debuta la ora 11.00.

Sursa: Monitorul de Vrancea

  1. Paul Spirescu

    Vă mulţumesc din toată inima pentru invitaţie şi pentru cuvintele şi gândurile frumoase. În lumea aceasta în care mai mult ne bucurăm să vedem sânge pe pereţi, este, totuşi, o minune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *